5 valentinsgaver til den sundhedsbevidste kæreste

Sund valentinsgave

Valentinsdag er lige rundt hjørnet, og det er tid til at træffe en beslutning angående hvilke sunde gaver, du kan få for din kære. Typisk associeres valentinsdag med store pakker sukkerfyldt chokolade og slik, men hvis din kæreste går højt op i sundhed, er det ikke ligefrem den rette gave at vise din kærlighed igennem.

Det betyder dog heller ikke, at du behøver at dukke op med en bukket broccoli. Der findes masser af sunde, alternative gaveideer for dig og din kære, som ikke får din mave til at protestere dagen efter. Vi vil her præsentere 5 sådanne gaveideer.

Gode oplevelser

Ganske vist er det rart at få nogle flotte juveler eller smarte gadgets, men en oplevelse I kan dele er en af de bedste måder at fejre jeres kærlighed på. Glem den kedelige middag og film og vælg noget, der virkelig reflekterer jeres sunde livsstil. For eksempel kunne I tage en tur op i det norske fjeld eller gå til en koncert med jeres yndlingsband.

Nyttigt køkkengrej

Ligesom med de fleste sundhedsbevidste individer, er der en god chance for at din kæreste har en lang liste af køkkengrej, som vedkommende higer efter for at lave sundere og lettere lavet mad. Du kan næppe gå galt i byen med en foodprocessor. Mange sundhedsentusiaster lever nærmest af smoothies med masser af grøntsager, frugter, frøer og så videre.

De klassiske blomster

Denne klassiske valentinsgave er mere end blot kaloriefri, den kommer også med en række videnskabeligt beviste psykologiske fordele. Et studie fra 2008 af Park og Mattson indikerede, at patienter på hospitalsværelser med blomster og potteplanter var i mere positive mentale tilstande vist gennem mindre angst, udmattelse og behov for smertestillende medicin.

Fitnessholdundervisning for to

Da I trods alt skal fejre jeres forhold, hvorfor ikke arbejde sammen om at holde jer fit? I kan prøve noget nyt sammen som vægklatring, yoga eller endda hiphopundervisning. At forblive fit og sund behøver ikke at betyde, at I ofrer tiden sammen med den I elsker, så hvis en eller begge af jer har det med at forsvinde til træningscentret en gang imellem, kan I gøre op for det med en fitnessrutine, som I begge kan deltage i.

Motion er noget, som man bør se frem til, og hvis man ikke gør det, kan man ende op med at give op inden for kort tid. Find derfor noget, der virker for jer.

Organiske eksotiske frugter

Hvis du er en fitnessfanatiker, lever du sandsynligvis af frugt, hvilket betyder, at du let kan gå hen at blive træt af de samme gamle hverdagsfrugter som æbler, bananer og appelsiner. Du kan derfor fylde en kurv med frugter som passionsfrugt, kumquat, stjernefrugt, dragefrugt og meget mere.