Er du løber så husk at træne dine ankler

Er du løber så træn dine ankler med et balancebræt

Er du løbe entusiast så ved du også hvor meget det kan ødelægge ens form hvis man vrider om på foden under et løb. For det der så sker er, at enten slipper du heldigt fra det, da det enten bliver en “blid” belastning anklen får når du vrider om. Men er uheldet ude, så går det så slemt til, at du får en forstuvning, fordi ankelleddet vrides/ trækkes kortvarigt 'ud af led og så har vi balladen.

Sådan træner du dine ankler

Når du er løber er det vigtigt at du har nogle stærke ankler så du undgår skader når du løber. Og jeg kender selv til det, da jeg i en tidligere periode i mit liv løb 30-50km om ugen. Og der ved jeg bare hvor let man kan opnå skader i kroppen hvis denne ikke styrkes så den kan holde til den høje belastning som det er at løbe så meget hver uge.

Øvelse 1

Du skal have fat i et stor elastikbånd. Og så skal du finde noget der sidder eller står solidt fast. Og så binder du den ene ende af elastikbåndet fast til det du har fundet som ikke bare lige rykker sig ved f.eks. et større skub.

Den anden ende af elastikbåndet sætter du op omkring vristen. Så du nu sidder med hovedet mod der hvor elastikbåndet er bundet fast med den anden ende.

Nu skal du så bøje anklen op mod dig selv. Og der skulle du gerne kunne mærke det spænder en del. Og så slipper du stille og roligt anklen på plads igen. Og denne øvelse gentager du 10-15 gange. F.eks. laver du 3×10 af denne øvelse. Eller 2×15.

Øvelse 2

Øvelse 2 er lidt i samme dur. Dog med den forskel er nu sætter du den ende fast rundt om din fod. Og den anden ende af elastikket holder du med dine arme. Så nu skal du strække din anklen/ fod fremad. Lige som du ville gøre hvis du skulle op og stå på tæer. Og du skulle igen gerne kunne mærke det strammer når du gør det.

Lav igen dette fremad vip med hver fod 3×10 eller 2×15 gange.

Brug et balancebræt  til at træne vristen

Man kan også vælge at købe et balancebræt til at træne vristen med. Da med sådan et bræt kan stimulere foden/ vristen helt ud i nogle yderpositioner som helt sikkert vil gøre din ankel rigtig stærk. Og de koster ikke alverden. Så det er helt sikkert også et redskab man kan bruge med god effekt. Og de fleste af os husker det sikkert også fra skoletiden eller fra børnehaven/ skolen eller sfoén hvor man tit kan støde på dette trænings/ stimulerings redskab. Da det netop styrker og virker. Og det er med til at gøre børnenes ankler stærke så de kan klare den motion/ gymnastik og sport og leg livet byder på 🙂