Få den gode ferie for din krop og sjæl

Når du holder ferie så hold en aktiv ferie

En ferie er for mange noget, som er absolut nødvendigt for at komme tilbage til den sædvanlige hverdag. Med alle de lange møder og arbejdsdage, så er en ferie ofte et mentalt pusterum, som mange kan gavne utrolig meget af.

Selvom man mentalt er gået på ferie og har lagt alle forpligtelserne på hylden, så er det oplagt alligevel at bruge ferien på noget aktivt.

Den aktive ferie

For den aktive, så er der mange muligheder for gode ferier. Hvis man er til en ferie med god fart på, så er skirejser måske noget lige for dig. Her kommer man ud og rører sig hver eneste dag. Man oplever den smukke natur og ser uvante omgivelser.

Man skal faktisk ikke altid særlig langt for at komme et rigtig godt sted hen at stå på ski. Alene i Norden er der både Sverige og Norge, som oftest bugner med sne på den rigtige årstid. Ellers er der mulighed for at tage ned til Alperne i det franske. Her kan man både nyde de skønne bjerge, men også den udsøgte mad, som det franske køkken normalt kan byde på.

Det vil være godt for både sjælen og kroppen at have en aktiv ferie. Man vil ofte opleve at være langt mere rolig, når man kommer hjem fra en lang dag på ski. Der er så mange indtryk og oplevelser, som skal bearbejdes, så man har slet ikke tid eller lyst til at tænke over dagligdagens trivielle problematikker.

Et sundt afbræk i hverdagen

Det kan være sundt at sætte alle bekymringer til side for en stund. Det kan være sundt for det mentale helbred at holde en pause for alle disse tanker en gang imellem. Det skal selvfølgelig bearbejdes, men det skal heller ikke ophobe sig.

Det handler om at tage det i opløbet, men nogle gange kan der være behov for at lægge det til siden. Når det sker, så behøver man ikke at tage så langt væk, som man skulle tro. Det kan være nok at spænde campingvognen på bilen og tage ud til nogle af de mange campingpladser, som der ligger rundt omkring i landet.

Her vil man opleve at være tæt på naturen hele tiden. Det har en afstressende effekt på krop og sind at lade bekymringer blive hjemme og kun tage ud med det, der er nødvendigt. På den måde får man et afbræk i hverdagen og får samtidig muligheden for at sætte den en smule på afstand.

Når man får sat tingene en smule i perspektiv, vil det ofte virke nemmere når man kommer tilbage igen. Det er ikke alle der kan klare det ræs, som forekommer i denne tidsalder.

Mange går ned med stress eller opdager først deres symptomer for sent, fordi de konstant lægger det til siden. Dette er ikke måden at gøre det på. Så skal man blot læne sig tilbage. Tag hellere en forlænget weekend ud i det fri med campingvognen spændt fast.