For hyppig hårvask kan give problemer

For hyppig hårvask kan give problemer

Ligesom din hud er unik, så er dit hår og din hovedbund det også. Det betyder at det er individuelt hvordan du skal pleje dit hår for at få det mest optimale resultat.

Hvad du spiser kan også have indflydelse på hårpragten, især hvis du mangler vigtige vitaminer og mineraler, men noget af det der påvirker dit hår og din hovedbund mest er selvfølgelig det du påvirker det med hver dag.

For hyppig og forkert hårvask kan skade dit hår og hovedbund mere end det gavner, men hvordan finder man lige ud af hvad det rigtige er. Det kan du blive klogere på i artiklen her

Sæbe og vand fjerner hudens naturlige fedtlag

Hvis du bruger den forkerte sæbe, eller for meget af den, så fjerner den hudens naturlige fedtlag, men det gør ikke så meget så længe det ikke sker for hyppigt, for kroppen genskaber det selv.

Men hvis du hele tiden fjerner det naturlige fedtlag i hovedbunden, og din hovedbund bliver irriteret af skrappe kemikalier i din shampoo, så kan det være med til at give problemer som f.eks. tør hovedbund, eller hår der hurtigt fedter til igen.

Prøv dig frem for at finde den rigtige shampoo

Der findes shampoo med mange forskellige effekter, nogle er lavet uden kemikalier, andre er målrettet specifikke problemer som skrøbeligt hår, fedtet hår, kruset hår osv.

Det kan dog være meget individuelt hvad der fungerer bedst for dig, og af og til kan der også være godt at skifte mellem forskellige mærker.

Man skal dog være varsom med at dosere shampoo’en korrekt, da der ikke er nogen ekstra gavnlig effekt ved at bruge for meget. Ofte vil der stå bag på shampoo’en, hvordan du doserer den, men du skal også være opmærksom på at faktorer som din hårlængde, og hvor meget kalk der f.eks. er i vandet der hvor du bor, har indflydelse på hvor meget shampoo du har brug for.

Så ofte skal du vaske dit hår

Mens nogle går ind for faktisk aldrig at vaske hår, den såkaldte “no poo” bevægelse der er startet i USA, så er der andre der vasker deres hår hver dag.

Igen må det være en individuel vurdering, for der findes ingen medicinske eller sundhedsfaglige studier. Flere undersøgelser peger dog på at du godt kan nøjes med at vaske dit hår ca. 2 gange om ugen, hvis du ønsker at bibeholde hårets og hovedbundens naturlige balance.