Forhøj din mobilitet i hjemmet som senior

Forbedre din ældre bolig med gummiramper

Hjemmet skal helst være et sted, hvor man føler sig fuldstændig og aldeles fri for forhindringer. Hvis du har svært ved at bevæge dig rundt i hjemmet – det kan både være på grund af høje dørtrin, trapper eller noget helt tredje – er det på høje tid, at du får fjernet disse forhindringer.

Hvis ikke man kan bevæge sig frit i sit eget hjem og hos venner og bekendte, føler man sig med det samme mindre tilpas i miljøet og kommer hurtigt til at få en irritabel indstilling til at skulle færdes i disse miljøer. Det er der dog ingen grund til at leve med, da der findes masser af nemme og billige muligheder for at udligne enhver forhindring i hjemmet, du kan forestille dig.

Høje dørtrin

Høje dørtrin kan være en gene for mennesker i alle aldre. Små- og spædbørn har lige så mange udfordringer med høje dørtrin som eksempelvis seniorer med ringe mobilitet eller kørestolsbrugere. I værste fald kan et for højt dørtrin spænde ben for hjemmets beboere og være årsag til alvorlige skader.

Selv hvis det ikke når så vidt, kan høje dørtrin være til besvær og vi ved alle, hvor ondt det gør at slå tåen ind i et dørtrin af massivt træ. Heldigvis kan du med den smarte opfindelse, der kaldes gummiramper, komme disse udfordringer til livs. Gummiramperne udligner højdeforskellen mellem gulvplanet og det høje dørtrin. De gør det muligt for kørestols- og rollatorbrugere at færdes frit i hjemmet og de gør ligeledes dét at færdes i hjemmet mange gange nemmere for seniorer, der har lav mobilitet og som er udsatte for at snuble over trinene.

Trapper

Trapper er en klassisk og udbredt udfordring for seniorer og andre mennesker med lav mobilitet eller dårligt fysisk helbred. Problemet med trapperne er, at der ikke findes nogen helt nem løsning. Trappen er i og for sig en utroligt smart løsning, der gør det muligt at udnytte jordens overfladeareal på en helt ny måde.

Dét at et hus kan have flere etager, tilføjer, uden at ty til metaforer, en helt ny dimension til boligindretningen. Desværre er trappen, hvor stor en funktionalitet den end har, en udfordring for mange menneskers færden i hjemmet. Trapper varierer enormt meget i størrelse og udformning for ikke at tale om bredden af trinene og det anbefales derfor, at du konsulterer en ekspert i processen om at gøre din trappe mere egnet til mobilitetsniveau. Eksperten kan efter besigtigelse af trappen give dig gode tilbud om, hvordan du bedst får mulighed for igen at anvende trappen.

Løsningen på den forhindring, som trappen for mange er, kan af og til være en dyr affære og kræve mere plads i hjemmet, end du er rede til at ofre, men det kan altid betale sig at kalde en ekspert ud og få større indsigt i, hvad dine muligheder er. En elektrisk trappelift er en populær og smart løsning, men igen afhænger denne mulighed af netop din trappes karakter og størrelse.