Intet er sundere end din nattesøvn

Husk din nattesøvn er meget vigtig

Der er ikke særlig mange af os moderne mennesker, der er gode nok til at prioritere vores nattesøvn – og det er ærgerligt. Her er der nemlig tale om en af de absolut vigtigste og mest essentielle ting for et sundt liv og dermed en livsstil, der er i balance.

Søvnen er kroppens batterier, og de skal lades op, før vi er i stand til at yde lige så effektivt, som det forventes af os, og før vi har den motivation, der netop skal sørge for, at drive os gennem de ofte meget travle hverdage.

Derfor vælger mange at investere i en boksmadras

Og selvom vi ikke tænker over det, så er det ofte muligt at forbedre vores søvn.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, hvis vi vælger at investere i en ny madras – det kan for eksempel være en boksmadras. Her er der nemlig tale om en af de mest populære madrasser herhjemme. Både fordi den kommer i en god kvalitet, hvorfor den indgyder til masser af gode stunder med dyb søvn, men også fordi den er billigere at betale for, end det gør sig gældende med for eksempel en kontinentalseng eller en elevationsseng.

Er din seng blevet hængekøjeblød?

Vores seng holder nemlig ikke evigt.

Ligesom med alle andre møbler så bliver der slidt kraftigt på vores seng – især når vi bruger den flere timer hver nat. Med tiden kan den derfor også miste sin gode effekt og blandt andet blive det, som der kaldes for hængekøjeblød.

Det betyder at fjedrene er blevet svagere der, hvor vi ligger det meste af vores kropsvægt natten igennem, og derfor er madrassen ikke længere i stand til at give os den støtte og den komfort, som vi behøver, når vi skal komme komfortabelt og behageligt gennem natten.

Vær sikret den gode og sunde nattesøvn

Det kan føre til at især vores rygsøjle ikke får den nødvendige støtte, hvorfor den måske ligger i en mere eller mindre akavet stilling hver nat. Om morgenen når vi står op, vil vi således ikke føle os udhvilede, men mærke til gener og måske endda smerter i kroppen lige såvel, som vi vil mangle energi som følge af en forringet nattesøvn.

Og derfor er det vigtigt at skifte sin seng og madras ud efter en årrække, således den gode og sunde nattesøvn bliver ved med at blive tilgodeset.