Meditation til bedre velvære?

Opnå bedre velvære igennem meditation - Sådan gør du når du skal igang

Hvis du føler dig fastlåst i tankemylder over dagens og livets problemer, hvor tankerne bliver ved at svæve frem og tilbage frem for at fokuserer på livet lige nu, så kan meditation måske være godt for dig.

Meditation til bedre velvære kan være en sund ting for sindet og krop, helt ligesom motion og træning er godt for kroppen. Mange anser meditation for noget spirituelt uden hold i virkeligheden, hvor den gamle fordom om hippie kultur nok har noget at sige. Men at kunne kontrollerer dit sind er dog ganske virkeligt og naturligt for os. Her kan du med fordel søge andre tips indenfor det spirituelle på sider som Krystalsten her, hvis du søger ideer der kræver mere tro end reelle videnskabelige fakta.

Meditation kan hjælpe dig på en ganske naturlige måde. Og hvordan dèt samt hvordan du kommer i gang, er, hvad du finder tips til her.

Hvad er meditation?

Kort fortalt er meditation, at du lærer/forbedrer dine ener til at kontrollere dine tanker i hverdagen.

Meditation blev oprindelig praktiseret af asiatiske munke og har eksisteret i over 1000 år. Men med tidens teknologiske udvikling der har bragt verden tæt på hinanden, er meditation også kommet til vesten.

Meditation bruges som værktøj til at styre sindet, hvor du kan bruge meditation til de hyppige problemer for mange af os i den fortravlet hverdag, nemlig stress, uro i kroppen eller søvnproblemer.

Når du mediterer, kan du fysisk gøre det på mange måder. Du kan sidde eller ligge ned, hvor det vigtige er, at fokuserer på din vejrtrækning så du lukker alt andet ude. Dèt at kunne fokuserer på lige nu, hjælper dig til at udelukke alle de unødvendige, deprimerende og måske negative tanker som forsager tankemylderet.

Helt ligesom med alle andre ting i livet, jo mere du træner meditation, jo bedre bliver du til at kontroller tankemylderet.

Hvordan kommer du i gang med at mediterer?

Det kræver faktisk ikke andet end tid og ro at komme i gang med meditation. Du bør starte med at mediterer hver morgen og aften på et fast tidspunkt, så du får opbygget en rutine. Det giver mere ro, frem for at du opbygger stress over at skulle passe det ind mellem morgenbad, børn og andet.

Hvis du vil sidde ned og mediterer frem for at ligge, så find et godt sted eventuel med en pude under dig. Her kan du overveje at købe en meditationspude. Sæt dig komfortabel men dog med ret ryg og eventuel skrædderstilling.

Brug din telefon til at tage tid, hvor du selvfølgelig skal slå lyd og vibration fra så du ikke bliver forstyrret. Roen er det vigtigste, så lad være med at sidde midt i stuen, hvor partner, børn, bofæller eller andre kan forstyrre under seancen.

Hvordan du mediterer

Den nemmeste måde at komme i gang, er med åndedrætsmeditation. Her fokuserer du på dit åndedræt, så roen sænker sig over dit sind.

Sæt dig til rette så du sidder godt, og luk dine øjne. Føl og mærk dit åndedræt gennem næseborene. Når tankerne begynder at vandre, retter du fokus på åndedrættet igen som bliver dit faste holdepunkt.

Start ud med mediterer 5-10 minutter ad gangen, for hvis du gør det længere tid som begynder, vil mange ofte begynde at falde fra og give op. Efter en uge eller to kan du lægge lidt ekstra tid til og så fremdeles. Derved er det større chance for, at du får opbygget en rutine og hænger i med meditationen.

Med tiden vil du lære og lade det blive en vane at være tilstede i nuet. Det giver dig bedre koncentration og noget som du kan opnå med ganske få minutter om dagen. Det kræver bare at du kommer i gang, og holder ved indtil du begynder at føle resultaterne.