Motion og bevægelse er vigtigt for mennesket!

Motion og bevægelse er vigtigt så tænk det ind i din hverdag

Jo klogere vi bliver på mennesket i denne verden. Jo mere finder vi ud af, hvor meget bevægelse og motion betyder, hvis man vil leve et langt, sundt og godt liv. Da det betyder utrolig meget i forhold til, hvordan ens helbred tackler forskellige problematikker som kroppen må støde på igennem livet.

 

Man ved at en sund krop kommer nemmere igennem et hårdt forløb, som f.eks. virussen Covid19 som pt 2020/ 2021 er en pandemi kloden rundt. Og der ser man jo tydeligt hvordan, en sund krop overlever i forhold til, en svækket krop som måske må lade livet.

Hvor meget bevægelse hver dag?

Ja de fleste af os har nok hørt, man “bare” skal gå 10.000 skridt hver dag, så er den i vinkel. Men det er faktisk ikke nok. Der skal også noget noget moderat til høj intensitet i bevægelsen. Ja og det er uanset om du er 18år eller +65år. Så skal du ifølge sundhedsstyrelsen, ud at bevæge dig 30 minutter hver dag. Og ikke bare i almindeligt tempo. Nej du skal have lidt fart på, så du bliver lidt forpustet.

Tiden til at få bevægelse ind i sin hverdag

Vi har i dag alle utroligt travlt. Så derfor er det tit den undskyldning man høre fra folk, de har ikke tid i hverdagen til motion og bevægelse. Så derfor er det meget vigtigt, at prøve at tænke bevægelse ind i sin hverdag.

Kan man f.eks. køre noget af vejen på arbejde. Og så have sin cykel med, og cykle de sidste 5 km på job. Og så 5km når man skal hjem igen. Det ville gøre, man fik cyklet 10km hver dag.

Man kan også som familie lave det til en samværs aktivitet, at man går tur efter aftensmaden hver dag, og nogle dage tager man måske cyklerne. Og så sørger man for, at man kommer lidt op i tempo.

Ja det er både sundt for mor og far. Men også rigtig rigtig sundt for børnene. Der i dag også bruger meget af deres tid på elektroniske enheder, så den fysiske leg er kommet lidt i baggrunden.

Og det samme når man skal på ture eller ferie. At man hele tiden sørger for, at tænke bevægelse med ind i planlægningen. Ja hvis i et år skal til Rømø, som er et utroligt dejligt sted, hvor jeg selv har været nogle gange. Så kunne man jo planlægge en tur til deres Lege- og Labyrintpark – https://romolab.dk/

Som har mere end 20 forskellige aktiviteter, og hvor mange er nogen der skal leges, og hvor man sagtens kan få noget bevægelse på som gør, at man bliver lidt forpustet. Så hvorfor ikke gøre bevægelse, til en leg blandt børn og voksne?

Ja sørg for, at når du planlægger dit ugeskema. At tænke bevægelse ind. Så vil du hurtigt opdage, at der er rigtig mange steder, hvor du uden, at skulle bruge en masse ekstra tid. Faktisk kan få lagt masser af god bevægelse ind. Og derved forhåbentligt blive over 100år.

God bevægelse fremover 🙂