Sådan kan du gøre dig klar til vinteren

Kom i balance med din træning om vinteren

Inden længe går vi en formentlig kold vinter i møde. Er du klar?
Der er forskellige måder, hvorpå du kan gøre dig selv klar til vinteren. Har du for eksempel overvejet, hvordan du gerne vil træne i løbet af de kolde måneder? Hvis du er vant til at løbe ude, kan du overveje at skabe nogle alternative træningsmetoder derhjemme eller i fitnesscenteret.

Velvære og sundhed handler dog ikke kun om fysikken, men også om det mental. Derfor får du her gode råd til, hvordan du kan gøre dit hus klar til vinteren, så der er plads til hygge i de kolde måneder.

Hvis du bor i et hus eller har et sommerhus uden en grundig isolering, er du sikkert allerede på forkant med opvarmningen. Desuden kan de gamle radiatorer godt være langsomme om at varme et ældre hus op – og derfor bør du overveje en elradiator.

Hvorfor købe en elradiator?

Med en elradiator er du sikret en enten supplerende varmekilde eller fast varmekilde alt efter hvilket hus, du bor i. Derved er du sikker på at bevare den hyggelige stemning og sunde atmosfære i hjemmet i løbet af den kolde vinter.

Da elradiatoren kører på strøm, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at dit elforbrug stiger. Det kan derfor ende med at blive en smule dyrt, hvis man ikke opmærksom på, hvor højt den er skruet op, eller hvor mange der er tændt. Derudover findes den i tre forskellige termostater og med to tilkoblingsmuligheder.

Nem installation

Det eneste du skal bruge, når du installerer din nye elradiator, er kun en stikkontakt. Herefter er den tilsluttet og installeret, og det eneste du skal gøre efterfølgende, er at tænde for den og opvarme det pågældende rum. Det er her, de to tilkoblingsmuligheder bliver relevante. De fås nemlig både i 230 volt og 400 volt, der hver især har to forskellige tilkoblingsmuligheder. Køber du en elradiator med 230 volt, medfølger der en stikprop. Her skal du kun sørge for at tilkoble den en stikkontakt.

Modsat de modeller med 230 volt skal dem med 400 volt installeres fast. Det kræver en større indsats og betyder, at den skal installeres til den installation, der allerede er en fast del af huset. På den måde kan du undlade, at hver radiator skal kobles til hver sin stikkontakt.

Hvad vil det koste for en enkelt elradiator?

Priserne for elradiatorer svinger lidt alt afhængig af, hvilken du vælger, og hvordan den skal se ud. De findes i mange forskellige designs fra de helt enkelte til de mere markante. De vil typisk ligge fra 900 kroner og opefter alt afhængig af hvilken model, du vælger. Tjek de forskellige produkter hos bels.dk/produkter/7485-elradiator/.

Derudover afhænger prisen også af tilkoblingsmuligheder samt termostater. Her kan du vælge imellem tre forskellige – den mekaniske, den elektroniske eller den digitale.