Sådan opnår du et liv i balance

Få et liv i balance - Sådan gør du

De fleste moderne mennesker lever en travl hverdag med arbejde, børn og øvrige forpligtelser. Der skal være tid og overskud til det hele og det kan sommetider være svært at få tingene til at balancere og gå op i en højere enhed. Her giver vi dig en række gode råd og tiltag til hvordan du kan skabe et godt liv i balance.

Spis sund og varieret

Sund kost er noget af det vigtigste for et godt helbred og et liv i balance med energi og overskud. Sørg for at spise sundt og varieret. Husk grønt til dit aftensmåltid i form af en blandet salat, broccoli eller andre grøntsager. Skær ned på kødet, indfør vegetardage og husk at få fisk med sunde omega-3 olier såsom laks, torsk mv. Nøglen til succes er en varieret kost med masser af grønt. Skær ned på dit indtag af sukker fra slik, sodavand og lign. Prøv at oprethold et stabilt blodsukker gennem din kost og du vil opnå en hverdag med mere energi og overskud og færre perioder hvor du føler dig træt og udmattet.

Skær ned på alkoholen

Alkohol er en af de helt store syndere til en hverdag i ubalance. Det kan være fristende med et glas vin eller en øl når man kommer hjem efter en hård dag på arbejde eller til maden, filmhyggen mv. Men prøv at skær ned på alkoholen, især i hverdagen, da det oftest kommer til at gå ud over søvnkvaliteten og energiniveauet den næstkommende dag. Hvis du skal drikke alkohol i hverdagen så prøv at begræns det til et enkelt glas til maden og ikke mere end 1-2 gange om ugen. Et større alkoholforbrug vil også gå ud over helbredet i det lange løb.

Kom snorken til livs

Ifølge Rigshospitalet er det hver fjerde der snorker regelmæssigt og snorken er altså et kæmpe problem blandt den danske befolkning, da det både går ud over personen selv der snorker men også en evt. partner får potentielt ødelagt sin søvn. Snorken medfører en dårlig søvnkvalitet, hvilket betyder dage hvor men er træt og uoplagt. Hvis du er en af dem der lider af snorken eller din partner gør, så kan det anbefales at bruge plaster mod snorken. Man sætter det på næsen, hvorefter de udvider næse-passagen så man opnår en forbedret vejrtrækning, hvilket resulterer i mindre snorken. Bliv klogere på hvordan du ellers kan stop snorken her.

Dyrk motion

Det kan være svært at få tid til at dyrke motion i en travl hverdag, men alligevel er det en af de ting som man ikke bør nedprioritere. Motion er vigtigt for ens generelle helbred og velbefindende. Prøv at få noget motion ind i din hverdag eller sørg som minimum for at dyrke motion i weekenden. Det behøver ikke være mere end en løbetur inden eller efter arbejde. Det kan være at du kan cykle på arbejde nogle dage i stedet for at tage bilen. Samles med nogle venner og spil badminton, fodbold eller lign. for at gøre motionen sjovt. Gå nogle gode ture, men sørg også for at få pulsen op.