Styrketræning booster din sundhed!

Træn derhjemme med en træningsmåtte

Der har nok aldrig rigtig været nogen tvivl om, hvorvidt vores sundhed hænger sammen med den fysiske aktivitet vi laver. Det kommer derfor sikkert heller ikke bag på dig at det kan være med til at booste din sundhed når du styrketræner. Går du og leger med tanken om at komme i gang med styrketræning derhjemme, så kan du med fordel læse videre her.

Træning udenom et fitnesscenter kan virke lokkende

At styrketræning skulle være med til at booste din sundhed giver kun god mening, Du styrker nemlig langt fra kun din fysiske krop men med det samme du begynder at være mere aktiv end hvad du plejer, vil din krop og dets hormoner være med til stimulere din psyke og dermed skabe en bedre sundhed for dig.

Hvis du ikke helt har mod på at du skal til at starte op i et fitnesscenter af de økonomiske og sociale årsager, så vil en hjemmetræningsbase måske være vejen frem for en succesfuld styrketræning til dig. Det kræver kun få ting at træne derhjemme og med ting som f.eks. træningsmåtte til styrketræning eller et par håndvægte, vil du allerede være godt på vej til at komme helt rigtigt fra start.

Styrketræning med din egen kropsvægt

Der findes et hav af forskellige træningsformer der er gode for kroppen, men det er langt fra alle træningsformer der giver den succes for dig som du håber på, når du starter op. Det er for de fleste personer vigtigst at det ikke bliver for besværligt og her er det at KINETIK ser på træningsforme som de fleste tager til sig.

Med calisthenics arbejder du med få hjælpemidler og lader kroppen selv give dig den modstand du skal bruge for at styrke din krop yderligere. Din kropsvægt kan i mange øvelser være længe nok og det er altså blot med at finde de øvelser der hjælper dig med at komme i mål.

Sæt dig dine mål og find derefter ud af hvad du skal bruge

Hvilke mål du har med din træning, behøver ikke at være de mål som din veninde har i planerne. Det kan derfor være svært at nøjes med at følge en blogger eller influencer og se hvilke øvelser der anbefales der, for det er ret sikkert ikke fra start til slut der du vil gå hen.

Mange styrketræner udelukkende for at mærke sveden på panden og pulsen der kommer over det normale med lidt fysisk anstrengelse, men for andre er det langt vigtigere at der bliver reduceret nogle tal på målebåndet eller på badevægten derhjemme.

Du kan finde øvelser der er bedre til det ene frem for det andet og du bør derfor til en start sætte dig ned og spørge dig selv, hvad det er du vil have ud af din styrketræning. Når du har fundet frem til dine mål, vil øvelserne hurtigt kunne findes frem på diverse søgemaskiner og du vil herefter kunne få en fornemmelse af om der er brug for en træningsmåtte eller lignende.