Sundhed kan være et familieforetagende

Gør sundhed til en del af familien med mad og motion

Vil du gerne have dine børn med til at motionere? Eller mener du, at hele familien godt kunne bruge en lidt sundere livsstil?
Sundhed er uden tvivl lettere at opnå, når hele familien arbejder sammen og støtter hinanden.

Her kan du få gode råd og ideer til, hvordan I kan træne sammen, og hvordan sund mad også kan være lækkert for børnene.

Sådan kan I motionere sammen

Der findes en helt masse aktiviteter, som man kan foretage sig sammen som familie. I kan for eksempel prøve at løbe eller gå en tur i skoven sammen.

I kan også træne i et fitnesscenter sammen eller måske gå til crossfit? Der findes en masse sportsgrene og aktiviteter, som ikke sætter krav til hverken alder eller fysisk kunnen. Så ligegyldigt om I vil gå til klatring eller mountainbike sammen, så er mulighederne åbne – og valget er jeres.

I skal dog huske på, at der ikke er noget galt i at lave motion hver for sig, så længe man får det gjort, og at man bliver glad af det, så kan man gøre, lige hvad man gerne vil.

Inspirer børnene til at spise sundt

Motion er selvfølgeligt kun en lille del af overordnet sundhed. Der skal mere til. Kosten er blandt andet en af de ting, der sammen med motionen, er vigtig for sundheden. Men sund kost, grøntsager og børn hænger ikke altid lige godt sammen. Så hvordan får man børnene til at spise sundt?
Det handler meget om den måde, hvorpå maden bliver præsenteret for børnene. En lækkert stykke melon kan sagtens falde i lige så god smag hos barnet, som en is, hvis blot man præsenterer det på en lækker måde. Find hjælp til madplan her.

Derved behøves frugt og grønt heller ikke altid at være kartofler og bananer. Prøv noget nyt sammen, måske får dine børn en helt ny livret?

Pas på med at presse sunde vaner ned over hovedet på børnene

Hvis du og din partner går rigtig meget op i kost og træning, så er det en god ting, at I gerne vil have jeres børn med.

Men I bliver nødt til at huske, at blot fordi det er vigtigt for jer, så behøves det ikke at være det for jeres børn. Derfor skal I prøve at inkludere dem på deres vilkår, og til den grad de har lyst. Det hjælper ikke noget at presse vanerne ned over hovedet på dem. Motion og sundhed skal være sjovt, og hvis man tvinger børnene til det, så bliver det ofte til en pligt, hvilket kan skabe et dårligt udgangspunkt for motion i fremtiden.