Træning giver tørt hår og tør hud – Gode råd

Undgå tørt hår og tør hud

Flere og flere dyrker træning, både ved at gå i styrkecenteret eller ved at gå til sport. Det skyldes især, at der er kommet mere og mere fokus på sundhed og motion, hvor det at være i form, er meget vigtigt.

Det er især fitness i alle former, som er populært. F.eks zumba, crossfit, styrketræning, cardio – motionscykel, løb i naturen eller på løbebånd mm.

Mulighederne er rigtig mange, men det er især træning i fællesskab i træningscentre, som lokker flere og flere til. Og det sker på bekostning af andre idrætsgrene eller individuelle sportsgrene.

Hård træning udtørrer huden og håret

Hvis du træner ofte, vil du helt sikkert kende til problemet med, at din hud er mere tør, og dit hår er tørt, evt at din hovedbund er irritabel.

Det er et problem, som rammer alle, uanset alder og køn, da årsagen primært skyldes træningen.

Det er ikke træningen i sig selv, som er årsagen, derimod er det flere ting forbundet med træning, som forårsager problemet.

Sved er en af årsagerne til tør hud. Og hvis man træner, især fokuseret og til grænsen, vil du komme til at svede meget, det er uundgåeligt. Det gælder både i ansigtet og på hele kroppen.

Det er saltet i sveden, som er udtørrende på huden, især hvis huden ofte bliver udsat for meget sved over længere perioder.

Sved sidder typisk på huden igennem hele træningen, det fordamper med tiden, men der kommer hele tiden nyt til. Så træner du over 15 min, har det god tid til at sidde og påvirke din hud. Og det er vel de færreste, som træner så kortvarigt, de fleste træner 30 min og op efter, en time eller mere er ikke unormalt.

Når du sveder, dehydrerer du stille og roligt kroppen og huden. Du sveder altså væske ud, og det er ikke godt, hvis du gerne vil have, at der skal være balance i tingene.

Derfor er det vigtigt, at drikker meget væske både før, under og efter træning, således din væskebalance er god.

Efter en svedig træning, går du sikkert i bad, fordi du vil vaske sveden af dig. Hvis du træner ofte, f.eks dagligt eller 4-5 gange om ugen, vil du ende med at gå i bad ofte, dagligt eller måske flere gange dagligt.

Vand har den effekt, at det udtørrer huden og håret, lidt komisk, når det har modsatte effekt, når det drikkes.

Derfor vil hyppige bade have den effekt, især hvis det er lange og varme bad, at det giver tør hud og tørt hår i et eller andet omfang.

Kombineres ovenstående med en masse andre faktorer, får du den uheldige effekt, at træning påvirker din hud og dit hår i en negativ retning.

Gode råd til hudpleje og hårpleje

Selvom det er træls, at træning påvirker dit ydre meget, findes der heldigvis en masse råd til, hvordan og hvorledes du kan undgå dette. I denne artikel kan du læse om mange gode råd til både før og efter træning.

Hvis vi koger artiklen ned til fakta, handler det i høj grad om, at du plejer din hud og dit hår ekstra meget, når du er fysisk aktivt ofte og over en længere periode.

Det gælder både før og efter din træning, men det gælder i ligeså høj grad i det dagligt.

At du vælger nogle gode og plejende produkter til at vaske håret i, vaske huden i, samt til at pleje begge dele bagefter.

Både som kvinde og mand vil det være nødvendigt, at du smører huden ind i cremer, olier og andre plejende produkter dagligt eller hver anden dag, hvis du vil komme den tørre hud til livs.

Det samme gælder med dit hår, hvor især olier kan være den perfekte løsning.

Vil du undgå at din hud og dit hår bliver tørt, skal du pleje det ofte, det vil løse problemet for langt de fleste. Og skulle du få tør hud eller hår, skal du blot øge, hvor ofte du smører det med creme eller olie, f.eks fra hver anden dag til dagligt eller flere gange dagligt.