Vær klar til træning med det rette tøj

Vær klar til træning med det rette tøj

Statistikkerne peger på, at stadig flere danskere lever et usundt og stillesiddende liv. Det leder i sidste ende til et kortere liv og flere livsstilssygdomme. Selv med den viden i hovedet, ved de fleste nok, hvor svært det kan være at få sig lettet af sofaen og komme i gang med træningen.

Du kan altså ikke bare nøjes med at love dig selv, at du går i gang med at træne i morgen eller i begyndelsen af næste uge. Hvis det virkelig skal blive til noget, er du i stedet nødt til at begrænse al friktion på din vej så meget som overhovedet muligt.

Mindsk friktion

Det er der heldigvis mange måder, hvorpå du kan gøre. For eksempel kan du sørge for, at dine træningsmuligheder aldrig er langt væk. Fremfor at træne i fitnesscenteret kan du altså bestille din yndlingsmaskine, så den kan stå i kælderen. På den måde er en træningssession aldrig langt væk, og dermed forhåbentlig også nemmere at gennemføre. Det samme gør sig gældende, hvis du gør træningen lidt sjovere. Det kan være, at du elsker at træne med en ven. Det gør både træningen sjovere og sværere at springe fra. Hvis du hellere træner alene, kan du også bare gøre din yndlingsmusik eller en ny serie til den ven, du træner med. Så har du i hvert fald noget til at distrahere dig.

Husk træningstøjet

En ting de færreste dog tænker på, er deres træningstøj. Træningstøjet kan dog oprigtigt gøre en stor forskel på, hvordan du har det, mens du træner, og om du vender tilbage igen næste dag. Det er selvfølgelig mest af alt mentalt. Hvis du har noget træningstøj, som du føler du ser godt ud i, er der langt større chance for, at du trækker i det. Det lyder måske dumt, men underbevidstheden er stærkere end man tror. Hvis du ikke vil have din underbevidsthed til at stå i vejen for din træning, kan du med fordel investere i noget træningstøj, hvor du kan lide farven og pasformen.

 

Netop pasformen har dog også en indvirkning på komfort og dermed noget lidt mere praktisk og håndgribeligt, når det kommer til træningstøj. Som kvinde kan det for eksempel sagtens svare sig at investere i toppe designet til bevægelse med komfort i fokus. Den slags toppe holder nemlig alting bedre på plads, hvad end du skal hoppe eller løfte vægte. Det gør det at træne væsentligt rarere, mens du stadig kan nyde synet af dig selv i spejlet.